SELAMAT DATANG KE FORUM GROUP TAQWA DALNET

CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

Post by Admin on Fri Jul 25, 2014 3:36 pm

Cara-cara nak upload (muatnaik) gambar memori bersama Ahli ke forum.

1.Pegi ke Galeri Gambar Forum. 
2.Click 'Post Reply' ... 
3.Click pada button 'Host An Image' .. yang berada no. 2 dari kanan .. 
4.Browse ke file gambar yang nak di upload 
5.Click Host it. 
6.send..Siap .. 

* Anda jugak boleh menggunakan mane2 image hosting spt imageshack, imagetitan, flickr dan sebagainya ... ambil urlnya dan paste ke forum tu .. 

Send..siap .. 

Wallahuaklam .. 

* ps 

Kepada sesiapa yang mempunyai masalh dalam memuat naik foto ke forum ini, Admin telah menyediakan tutorial. Diharapkan Ahli Forum boleh memuat naik gambar-gambar kenangan ke forum. Terima Kasih. 

Sebelum anda memuatnaik (Gambar) gambar ke forum, sila pastikan 2 perkara: 
1 Saiz gambar: 600x400px, 400x600px 
2 Saiz: tak lebih dari 100kb (kalu lebih taku slow plak) 

ni step2 nyer .. 








1 Klik button "host an image" 
2.Browse ke file gambar yang anda nak upload. 
3.Pilih gambar 
4.klik Open> Host it 

seterusnya,



5.Copy code pada column Image ... Klik pada Button "Host an image" (untuk tutup window result) 
6.Paste code yang anda copy tadi di post forum. 
7.klik Send ... Setle..Anda boleh klik preview untuk tengok hasilnya. 

SELAMAT MENCUBA 

-admin
avatar
Admin
Admin

Posts : 27
Join date : 24.07.14
Age : 26
Location : kat Channel Taqwa laa :D

Lihat profil user http://taqwa.clicboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik